voor-leden

Welkom bij de eerste zwemles van uw kind bij Zwemonderneming VIZ. In deze brief vindt u alle informatie over onze lessen.

 

Receptie

De lessen worden gegeven in het zwembad van Talant aan de Wissel nr. 1 te Beetsterzwaag. (ingang aan de Bosheuvellaan) Omdat wij het zwembad afhuren kunt u voor informatie/vragen over onze zwemschool niet terecht bij de receptie. U kunt contact opnemen met ons via de mail of telefonisch tijdens het spreekuur. Zie hiervoor onze website www.mijnzwemschool.nl/beetsterzwaag

 

Drijfpakjes

Bij de eerste les krijgt uw kind een drijfpakje. Deze moet u iedere les meenemen. De gebruiksaanwijzing van het pakje ontvangt u ook van ons. Lees deze goed door. Iedereen heeft dezelfde pakjes. Schrijf daarom thuis direct de naam van uw kind op het label aan de binnenkant van het pakje. De kosten voor dit drijfpakje zitten in het starterspakket. Deze kosten worden samen met het lesgeld bij de eerste betaling geïncasseerd. 

 

Info via de mail/website

Alle nieuwsbrieven en algemene berichten worden gecommuniceerd via de mail. Het is daarom erg belangrijk dat uw mailadres klopt en bij ons altijd up to date is. Geef een eventueel nieuw mailadres daarom z.s.m. door. Dit kan via ons mailadres beetsterzwaag@mijnzwemschool.nlmaar nog gemakkelijker kunt u dit zelf wijzigen op uw persoonlijke zwemscore pagina. U ontvangt na de aanmelding een link waarmee u een wachtwoord kunt aanmaken, waarmee u kunt inloggen voor deze persoonlijke pagina.

 

Facebookgroep

Als u zich aanmeldt voor onze Facebookgroep: @MijnZwemschoolOudersBeetsterzwaag, kunnen wij u “extra” op de hoogte houden. Ook zetten we hier vaak herinneringen op. Zodat u bijvoorbeeld de kleren niet vergeet mee te nemen voor de survivalles. De belangrijkste informatie gaat echter altijd via de mail. Facebook is extra.

 

Zwemscore

Bij uw inschrijving via onze website heeft u een gebruikersnaam en wachtwoord ontvangen. Hiermee kunt u inloggen op de zwemscore pagina (ga naar onze website en klik op zwemscore) waarop u kunt u zien welke vorderingen uw kind maakt. Let op! wij houden deze vorderingen ongeveer eens per maand bij. (dus niet iedere les) Op deze pagina kunt u tevens alle naar u gemailde informatie terugvinden bij de mededelingen en kunt u uw eigen gegevens wijzigen/aanpassen.

 

Niveaus (traject)

Uw kindstart nu in de Yes naar zwemles groep (niveau A1) Hier maken we uw kind watervrij en zorgen we voor een plezierige start. (een goed begin is het halve werk) In het volgende niveau A2 leren wij uw kind de beenslagen aan en maken we een begin met duiken, drijven en watertrappelen. In niveau A3 leert uw kind de complete zwemslagen; Schoolslag, rugslag, borstcrawl en rugcrawl. Vervolgens worden in het laatste niveau A4 de afstanden opgevoerd en de drijfmiddelen afgebouwd, waardoor uw kind uiteindelijk kan afzwemmen voor het Survival-A-diploma.

 

SurvivalABC

Wij leiden op voor het SurvivalABC van Zwemonderwijs Nederland. Bij dit nationaal erkende diploma gaat men er vanuit dat in het water vallen meestal gebeurt met kleren aan. Daarom wordt er tijdens de opleiding en tijdens het examen dus meer met kleren gezwommen.

 

Polsbandjes

Bij het doorschuiven naar of het behalen van een volgend niveau ontvangt jouw kind een leuk polsbandje ter motivatie. Het bandje mag mee naar huis en mag overal trots geshowd worden. LET OP! Je hoeft het bandje dus niet om te doen tijdens de zwemles, maar mag natuurlijk wel. Bij de eerste les ontvang je een BLAUW bandje, ROOD van niveau 1 naar 2, ORANJE van niveau 2 naar 3, GROEN van niveau 3 naar 4, BRONS behalen van A, ZILVER behalen van diploma B en GOUD behalen van diploma C.

 

ABC

Na het A-diploma kunt u direct door voor het B-diploma en later ook voor het C-diploma. Wij raden aan om het complete ABC-diploma te behalen. Pas als de opleiding voor het SurvivalABC voltooid is, zijn kinderen veilig en staan zij hun mannetje in en rond het water. Met het A-diploma kan een kind zich redden in een rustig zwembad. Een B-diploma is goed voor het volle woensdagmiddagbad. Met een C-diploma kan een kind zijn mannetje staan in zwemparadijzen, wildwaterbanen en de zee. Het einddoel van het leren zwemmen is het diploma-C van het SurvivalABC. Zowel het diploma A als het diploma B zijn logische tussenstapjes op weg daar naar toe.

 

Survivalles

Wij vinden het belangrijk dat alle kinderen zo snel mogelijk leren om gekleed naar de kant terug te komen. Zie het als een extra slot op de deur tot dat het diploma is gehaald. Iedere 1eles van de maand moet uw kind kleren aan. Wij oefenen dan ongeveer een kwartier om gekleed terug te zwemmen naar de kant. In ieder niveau worden de kleren zwaarder. (zie hiervoor poster “survival kleding”)

 

Kijk/meezwemles

De data voor kijk en meezwemlessen staan op onze website. Als het kijkles is mag u alleen kijken. Bij de meezwemles mag u alleen meezwemmen. Wanneer u niet meezwemt mag u dus niet blijven om te kijken. Mocht het een probleem zijn om zelf mee te zwemmen, regel dan een opa, oma, een vriend(in), enzovoort. De kinderen vinden het namelijk erg leuk dat er iemand meekomt.De leerkracht mag u ook eenmalig uitnodigen voor een 1 op 1 kijkles. Dit gebeurt vaak om samen eventuele problemen te bespreken en op te kunnen lossen.

 

Inhalen

Een gemiste les inhalen in een andere les is niet mogelijk. Om een les in te halen kunt u gebruik maken van het gratis oefenzwemmen. U oefent dan samen met uw kind. Er is een leerkracht aanwezig voor vragen en tips. Het oefenzwemmen is op vrijdag van 18:30 uur tot 19:15 uur. Ook is er soms oefenzwemmen op zaterdag. Kijk daarvoor op agenda op de website.

 

Huisregels:

1.U kunt vanuit de kantine kijken naar uw kind. Mocht uw kind echter veel op u reageren, dan raden we u wel aan om uit het zich te blijven.

2.Kinderen en ouders kunnen niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de les de zwemzaal betreden.

3.In principe geen ouders op de zwemzaal. Brengen en halen bij de douche. De kinderen mogen wel alvast op de bank gaan zitten bij hun niveau.

4.Eventuele dringende vragen kunt u stellen aan het eind van de les, wanneer de kinderen spelen. Voor minder dringende zaken kunt u mailen naar beetsterzwaag@mijnzwemschool.nl

5.De zwemzaal alleen betreden met de daarvoor bestemde schoenhoezen of slippers

6.De kinderen s.v.p. voor de les laten plassen

7.De kinderen vlak voor de les laten douchen i.v.m. hygiëne

8.U dient verder te allen tijde de aanwijzingen van het personeel op te volgen.

9.Aanvulling: Het geslacht van de ouder bepaalt de keuze voor de kleedkamer. Dit om onthullende situaties door meezwemmende ouders te voorkomen.

10.Als u zich allen aan deze regels houdt, zal het er voor u, ons en uw kinderen alleen maar duidelijker en plezieriger op worden.

 

 

Alleen mogelijk als Whatsapp geïnstalleerd is

Locatie:

De Wissel 1
9244 EW Beetsterzwaag

Referenties:

"De begeleiding is echt geweldig!"

Mark Zijdam
  • Bij Mijnzwemschool VIZ is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

  • Partners: