Speedy-zwemmen

Vanaf augustus 2021 verandert Turbo-zwemmen in Speedy-zwemmen! Onze groepen krijgen dan een vaste begin- en einddatum. Tussen deze 2 data zit (ongeveer) 13 maanden. MijnZwemschool Sint Nyk heeft een lespakket samengesteld waarmee kinderen op speelse en verantwoorde wijze binnen 13 maanden het A-diploma en (afhankelijk van de startleeftijd) vaak ook nog het B-diploma kunnen behalen. En misschien zelfs het C-diploma!

Dit doen wij door lessen van 1,5 uur te geven. Door een langere lestijd is er meer ruimte om spelenderwijs en op een ontspannen manier te leren zwemmen. Ook kan de lesgever op deze manier beter differentiëren (meer aandacht voor het individu). En in de tussentijd kunnen de ouders even wandelen, boodschappen doen, werken, sporten, enzovoorts.

Hoe werkt het?
Voor Speedy-Zwemles betaal je een vaste pakketprijs van 14 maandelijkse termijnen à €74,50 per maand + eenmalig €20,- voor MijnStartpakket (DrijfPakkie, zwemtas, polsbandjes, inschrijf- en diplomakosten). De eerste termijn is dus €94,50. Daarna 13 maal €74,50

Is dat niet heel duur…? Nee. Gemiddeld is een kind 2 jaar (22 termijnen) onderweg tot het B-diploma. Het maandbedrag is dan lager maar in totaal komt het op hetzelfde neer. Nu bespaar je echter tijd én reiskosten! Binnen 13 maanden heeft jouw kind gegarandeerd Diploma A! En als je kind bijvoorbeeld na 10 maanden Diploma A heeft behaald dan kan zij/hij binnen de resterende maanden nog Diploma B (en misschien C!) halen.

Let op: jouw dochter/zoon zwemt ca. 13 maanden in dezelfde groep van 1,5 uur. Maar het totale pakket wordt afgelost in 14 maandelijkse termijnen. Houd daar rekening mee.

Prognose startleeftijd Speedy-zwemmen
Kinderen die op latere leeftijd met zwemles starten halen vaak in kortere tijd hun zwemdiploma(‘s). Wij raden aan om te starten na de 5e verjaardag. Kinderen zijn dan motorisch en qua coördinatie een stuk verder. Bovendien zijn ze dan al een jaar naar school geweest. Ze zijn dus gewend aan het feit dan er een juf/meester voor de groep staat en dat mem/heit “Er even niet bij is”.

Op basis van onze ervaringen hebben we een prognose gemaakt:

En nu?
Het Speedy-zwemmen gaat in vanaf augustus 2021. Alle groepen die vanaf augustus gaan starten zwemmen volgens het Speedy-programma. In 2021 hebben wij startmomenten in augustus, september, oktober en november. Zodra jouw definitieve startdatum bekend is, ontvang je een mail met een informatiepakket. Jouw dochter/zoon zwemt een jaar in dezelfde groep bij dezelfde lesgever. In principe wordt er niet gewisseld van zwemonderwijzer (behalve in geval van ziekte/vakantie. Dit wordt dan tijdig gecommuniceerd).

Als jullie dochter/zoon binnen 13 maanden het A-diploma behaald dan kan zij/hij kosteloos in dezelfde groep door zwemmen voor Diploma B (en eventueel C). Mocht jullie dochter/zoon binnen 13 maanden niet het A-diploma behalen (dit komt eigenlijk nooit voor) dan zijn eventuele resterende lessen voor Diploma A kosteloos. Wel komt jullie dochter/zoon dan in een zogeheten Uitstroom-groep. Mocht zij/hij daarna door zwemmen voor Diploma B/C dan kan dat tegen het dan geldende tarief. Meer info over onze tarieven vind je hier.

Jullie dochter/zoon heeft dus een vaste start- en einddatum. Op deze manier weten de (ouders/verzorgers van) de kinderen op de wachtlijst waar ze aan toe zijn. Let op: op dit moment zwemt er nog een aantal Turbo-groepen volgens het oude cohort. In de meeste gevallen is het dus lastig om op dit moment al een definitieve startdatum te geven. De komende weken zullen er uitnodigingen verstuurd worden voor de groepen die in augustus en september 2021 kunnen starten.

Alleen mogelijk als Whatsapp geïnstalleerd is

Locatie:

Bouwen 17
8521 KN
Sint Nicolaasga
06-33212544

Referenties:

"Professionele begeleiding en een ontspannen sfeer"

Jan van Bentum
  • Bij Mijnzwemschool is het voor elk kind een feest om te zwemmen!

  • Partners: