voor-leden

Corona-protocol MijnZwemschool Hardenberg

De onderstaande regels kunnen van tevoren veel voer voor discussie geven. Wij willen iedereen daarom vragen niet meteen te oordelen, maar om dit eerst uit te proberen. Wij gaan er vanuit dat iedereen zijn uiterste best doet. Lopen we tegen dingen aan in de praktijk, dan kunnen we binnen de regels van het RIVM nog aanpassingen doen. Wij hebben middels deze regels in ieder geval geprobeerd ons zo goed mogelijk aan het protocol, opgesteld door de zwembadbranche te houden, zodat we veilig aan de (zwem)slag kunnen.

Brengen en halen:
Laat de kinderen voor vertrek naar de WC gaan
. Kinderen kunnen op de locatie naar het toilet, maar het liefst zo min mogelijk.

Bij het zwembad mag niet gedoucht worden. Indien mogelijk graag de kinderen voor vertrek laten douchen, zodat we minder haargel, zweet en huidvet in het bad krijgen.

Kinderen komen in de zwemkleding en kleren waarin ze moeten zwemmen. (eind A, B en C in hun kledingpakket wat eerder ook al aan mocht) Over de zwemkleding moeten de kinderen een kledingstuk aan wat ze makkelijk en snel zelf uit kunnen doen. Bijvoorbeeld een badjas of onesie. Een eventuele jas kan niet mee naar binnen. Die blijft dus bij de ouder. Ook heeft uw kind slippers of crocs aan.

Alle kinderen voor diploma A hebben bovendien hun eigen Drijfpakkie mee en indien mogelijk direct al aan. De leerkrachten moeten zoveel mogelijk 1.5 meter afstand houden op de kinderen, maar mogen wel helpen als jouw kind zijn Drijfpakkie niet aankrijgt of aan heeft. We hebben 2 maanden niet gezwommen. De eerste les(sen) nemen we daarom het zekere voor het onzekere. Heb je geen Drijfpakkie (meer), dan is dat geen probleem. Dan doen we een kurk om. We hebben echter de opdracht gekregen zo weinig mogelijk gebruik te maken van materiaal.

Binnenkomst bij de “normale” deur.

OP de afgesproken tijd verzamelen alle ouders en zwemkinderen buiten bij de deur, met inachtneming van de 1.5 meter per stel. Er staat slechts 1 ouder met 1 kind. Eventuele andere gezinsleden blijven in de auto. Kom niet veel te vroeg, maar zeker niet te laat!
Wanneer de leerkracht de nooddeur opent blijven alle ouders staan waar ze staan. Een eventuele extra jas wordt uitgedaan en blijft bij de ouder. De leerkracht roept de kinderen naar binnen.Kinderen hoeven net als op school geen 1.5 meter afstand te bewaren. De ouders mogen dus niet mee naar binnen. Er wordt nog even gezwaaid en dan gaan de ouders weer weg. Het is niet de bedoeling voor de ramen te blijven kijken. Een rondje wandelen of naar de speeltuin op het terrein kan prima met inachtneming van de 1.5 meter afstand.

Iedere les mag/moet er 1 hulpouder mee naar binnen. Wanneer kinderen naar de WC zijn geweest, kan deze even snel de WC-bril, deurknoppen en doorspoelknop ontsmetten. Wij hebben professioneel ontsmettingsmiddel tot onze beschikking. De leerkracht spreekt snel af en kiest wie mee naar binnen mag.

(Uitleg: De zwembaden mogen onder strikte voorwaarden weer open. Daarbij is het de bedoeling dat er zo min mogelijk mensen in het gebouw komen om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden. Wij hebben er daarom ook voor gekozen om geen route door de kleedkamers te maken. Daar is de ruimte krap.)

Ophalen bij de nooddeur naast de “normale deur”

OP de afgesproken tijd verzamelen alle ouders zich buiten met inachtneming van 1.5 meter afstand. In het zwembad drogen alle kinderen zich zelf zo goed mogelijk af. De badkleding blijft dus aan. De overige natte spullen (ABC-kleren/drijfpakkkie) stoppen ze zelf in een plastic tas. Vervolgens doen ze zelf de badjas/onesie en de slippers aan. De groep loopt mee met de leerkracht. Deze doet de deur open en de kinderen lopen zo snel mogelijk naar hun eigen ouder. Wees op tijd!

Het kan zijn dat er nog een groep bij de “normale deur” staat (binnenkomst) Denk dan goed om de onderlinge afstand bij het weggaan.

Kinderen kunnen zich thuis dus pas omkleden. Doe buiten evt nog snel een jas, of extra deken over ze heen en ga dan snel naar de auto. Wij snappen dat de kinderen dan eventjes klam zijn, maar in dit geval kan dat even niet anders. Gelukkig wordt het de komende maanden steeds warmer. Probeer er in ieder geval iets grappigs/leuks van te maken. Uiteindelijk zal het dan wel meevallen. (in het buitenbad hebben ze het zwaarder)

Kom met je eigen auto of fiets, niet met openbaar vervoer.

Misschien is het ook mogelijk dat meer kinderen met 1 ouder meekomen?

Pauze

De pauze voor de kinderen hebben we verkort. Er wordt alleen een pakje drinken opgedronken (neem die dus elke les mee) en gespeeld.

Wanneer de leerkracht verkouden of ziek is, ook al zijn het maar lichte klachten, dan moet deze thuis blijven. De kans dat een les (op het laatste moment) uitvalt is dus groter dan normaal. Check dus voor iedere les ook nog even je mail en telefoon.

Kinderen hoeven net als op school geen 1.5 meter afstand te bewaren.

De kinderen hebben aan:
– zwemkleding
– (evt zwemkleding A/B/C) – Badjas/onesie
– Slippers/crocs

De kinderen hebben mee:
– Hun eigen drijfpakkie.
– Een handdoek
– Een plastic tas voor de kleren/drijfpakkie/natte handdoek. – een pakje drinken voor in de pauze.

Brengen bij de “normale deur”
Ophalen bij “de nooddeur”
Wees altijd op tijd, maar niet veel te vroeg. Houdt 1.5 meter afstand.

We maken er met elkaar weer iets leuks van!

De volgende regels zijn algemeen, maar zeker belangrijk om te volgen

Algemeen

Veiligheid en hygiëneregels voor iedereen (op basis van Richtlijnen RIVM):
• Blijf thuis als je de afgelopen 24 uur een van de volgende (ook milde!) symptomen hebt:

neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;

 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden koorts (vanaf 38°C) en/of benauwdheidsklachten heeft.Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten;
 • Blijf thuis als iemand in jouw huishouden positief getest is op het nieuwe coronavirus(COVID-19). Omdat je tot 14 dagen na het laatste contact met deze persoon nog ziek kunt worden, moet je thuis blijven tot 14 dagen na het laatste contact waarop deze persoon nog besmettelijk was (volg hierin het advies van de GGD);
 • Blijf thuis als je het nieuwe coronavirus hebt gehad (vastgesteld met een laboratoriumtest) en dit in de afgelopen 7 dagen is vastgesteld;
 • Blijft thuis als je in thuisisolatie bent omdat je direct contact hebt gehad met iemand waarbij het nieuwe coronavirus is vastgesteld;
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de sportactiviteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts;
 • Houd 1,5 meter afstand van iedere andere persoon buiten jouw huishouden (uitzondering voor kinderen tot en met 12 jaar onderling);
 • Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes;
 • Ga voordat je van huis vertrekt, thuis naar het toilet;
 • Doe thuis je zwemkleding aan onder je gewone kleding;
 • Was voorafgaand aan en na het zwembadbezoek je handen met water en zeep, minimaal 20seconden;
 • Was de handen met water en zeep als je handen mogelijk besmet zijn: na het aanraken vanobjecten waar veel mensen aanzitten (deurknoppen, pinapparaten, afstandsbediening, etc.); naeen toiletbezoek; na hoesten, niezen in de handen; na het snuiten van de neus;
 • Vermijd het aanraken van je gezicht;
 • Schud geen handen.
Alleen mogelijk als Whatsapp geïnstalleerd is

Locatie:

Elfde Wijk 42
7797 HH Rheezerveen

Referenties:

"De begeleiding is echt geweldig!"

Karel Brinke
Partners: